עקבו אחרינו - כדי לקבל את העדכונים והתכנים החדשים לפני כולם!

על פי מחקרים, נורות אלה מסוכנות לבריאות!

החשבונות של החשמל, המים, הארנונה, הגז ואם עכשיו קניתם בית אז המשכנתא או השכירות, מוציאים מאיתנו את השקל האחרון בכל חודש, לכן אנו מחפשים דרכים לחסוך בכסף וגם באנרגיה למען הרווחה של כולנו.

זמן קריאה: 3 דקות
שינוי גודל טקסט

את הנורות הישנות החליפו נורות חדשות שהוגדרו כידידותיות לסביבה וחסכניות בחשמל. אנחנו חשבנו שזה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו, אך למומחים יש כמה חדשות רעות לכל מי שהתרגש מהנורות החוסכות בחשמל.

בדיקה זו של הנורות גרמה ל- 'משרד להגנת הסביבה בארה"ב' להוציא פרוטוקול חירום לגבי השימוש בנורות האלה החוסכות בחשמל. הפרוטוקול התמקד במקרים שבהם נורות אלה נשברות, מכיוון שהן משחררות גזים רעיל.

Advertisements

אם נשברה לכם במקרה נורה אחת מהן בתוך הבית, החדר או המשרד, נורה זו משחררת כמות המוכפלת ב- 20 מהמותר, של כספית מרוכזת לאוויר.

מספר זה אושר ע"י קבוצת חוקרים מ- 'מכון פראונהופר וילהלם קלאודיץ' (Fraunhofer Wilhelm Klauditz Institute), שעשו מחקר בשביל 'הסוכנות הפדרלית לאיכות הסביבה' בגרמניה.

נורות אלה לחיסכון באנרגיה יכולות לגרום ל:

  • סחרחורות
  • כאבי ראש
  • מיגרנות
  • התקפי פירכוסים
  • עייפות כללית
  • בעיות בריכוז

בהתחשב בעובדה שנורות "מפוארות" אלה גורמות לחרדות, מיגרנות וסרטן, יש לנו סיבות מספיק טובות לחזור לנורות הטובות והישנות.

אלה הם שלושת המרכיבים העיקריים שיש בנורות אלה

1.  הן עמוסות בכספית

כספית היא רעלן עצבי שיש לו השפעות הרסניות על ילדים ועל נשים הרות. כספית משפיעה על המוח שלכם, מערכת העצבים, הכבד והכליות.

יש לכספית השפעות מזיקות על מערכת כלי הדם והלב, מערכת החיסון ומערכת הרבייה. חשיפה מופרזת לכספית גורמת לרעד בגוף, חרדות, נדודי שינה, אובדן זיכרון, כאבי ראש, מחלת אלצהיימר וסרטן.

Advertisements

כספית היא יסוד כימי מתכתי, זו המתכת היחידה שמצב הצבירה שלה הוא נוזלי ולא מוצק, בטמפרטורת החדר. צבעה של מתכת זו הוא כסוף והיא מסוכנת ורעילה מאוד לבני אדם, ההשפעה העיקרית שלה היא על מערכת העצבים של הגוף.

משתמשים בכספית בעיקר במוצרים כגון סתימות אמלגם- כסופות (שיניים), מדי חום, נורות, צבעים, מצברים, קוטלי חרקים והרשימה עוד ארוכה.

2.  יכולות לגרום למחלת סרטן

פיטר בראון ממעבדת 'אלאב' שבברלין ניהל מחקר על נורות אלה שבסיומו הגיע למסקנה: שמרכיבי הנורות האלה מסרטנים ומסוכנים לבריאות.

פנול הוא גביש לבן, רעיל והופכים אותו למוצק ע"י זפת פחם (זפת שחורה שנוצרת מזיקוק פחם). משתמשים בפנול לייצור כימיקלים.

נפטלין היא תרכובת של גביש לבן, רעיל ונדיף שמתקבלת גם היא כתוצאה מזיקוק של זפת פחם. שימושה העיקרי הוא בכדורי נפטלין וגם משתמשים בו כחומר גלם לייצור כימיקלים.

סטירן הוא נוזל בלתי רווי פחמימני והוא תוצר לוואי שנוצר בייצור נפט.

3.  פולטות קרני UV (אולטרה ויולט- אולטרה סגולות)

נורות אלה פולטות קרני UV-B, קרניים על סגולות ועקבות של קרינת UV-C שהיא מסוכנת בהרבה יותר מקרני ה- UVB. קרני UV מסוכנות לעור והן עלולות לגרום להתפתחות של סרטן. קרניים אלה גם מזיקות לעיניים שלכם בחשיפה מופרזת.

קרינת UV תוקפת את מערכת החיסון ומזיקה לעור במידה כזו, שהיא מונעת ממנו את הייצור הרגיל של ויטמין D- 3.

לפעמים מה שזול עולה לנו ביוקר, נורות אלה חושפות את הבריאות שלכם לסיכונים רציניים ולהתפתחות של מחלות רציניות. אך כשאחת מהן נשברת, זה הדבר הגרוע ביותר! לבית, למשרד ולאיכות הסביבה.

ה- 'סוכנות להגנת הסביבה האמריקאית' דורשת מכל אדם לעקוב אחרי הפרוטוקול המפורט המכיל בתוכו מידע על הכספית ועל החומרים המסרטנים הנוספים שיש בנורות אלה.

הנוהל הרשמי לניקוי נורה שבורה של ה- 'סוכנות להגנת הסביבה האמריקאית'

תפעלו עפ"י הנחיות החירום האלה על מנת להתמודד עם הגזים הרעילים בדרך יעילה יותר:

1.  לפני שאתם מנקים

  • כולם צריכים לעזוב את החדר.
  • תפתחו חלון או דלת כדי להכניס אוויר נקי פנימה.
  • תכבו את מערכת האיוורור או את המזגן או תנור החימום הפועל בחדר.

קחו את הפריטים הבאים על מנת לנקות את השברים יותר בקלות:

  • נייר עבה או קרטון
  • נייר דבק
  • מגבת נייר רטובה או מגבונים חד פעמיים (למשטחים קשים בלבד)
  • צנצנת זכוכית עם מכסה או שקית ניילון שאפשר לאטום

2.  במהלך הניקוי

אסור לכם בשום אופן לשאוב עם שואב אבק. מותר לשאוב רק לאחר שכבר עשיתם את כל תהליך הניקוי ואתם עדיין מבחינים בשיברי זכוכית זעירים במקום שבו נשברה הנורה. שאיבת אבק רק מפזרת את אבקת ואת אדי הכספית עוד יותר.

תשתמשו בנייר העבה כדי לגרוף את שברי הזכוכית. נייר הדבק יעזור לכם לתפוס את השברים הקטנטנים ביותר ואת האבקה. תזרקו את נייר הדבק המשומש לתוך הצנצנת או השקית.

את הפסולת שאספתם תסגרו בצנצנת או בשקית האטומה שלקחתם למשימה זו.

3.  אחרי שסיימתם לאסוף את השברים ולנקות

תזרקו את הצנצנת או השקית האטומה ששמתם בתוכה את השברים, לתוך פח אשפה מחוץ לבית או במקום מוגן, עד שיאספו את האשפה. בשום אופן אל תשאירו את השברים בתוך הבית. תבררו אם לעירייה שלכם יש נוהל מסוים לפסולת רעילה זו.

תזכרו שישנן עיריות המחייבות להיפטר מנורות פלורסנט במרכז מיחזור, ללא קשר אם הן שלמות או שבורות. אם אין אצלכם בעיר דבר כזה, תזרקו את השברים ששמתם בצנצנת או בשקית האטומה לפח שמחוץ לביתכם.

תשאירו את החלונות פתוחים ואת מיזוג האוויר מכובה, למשך כמה שעות נוספות, עד שיתאוורר החדר.

זה לא אומר שעכשיו אתם צריכים לרוץ ולהחליף את כל הנורות בבית, אך בחדרים שבהם אתם מבלים את רוב השעות במהלך היום הערב או לילה, כנראה שעדיף לכם לשים את הנורות הישנות הצהובות.

Advertisements
אם הגעתם עד כאן, סימן שאתם אנשים רציניים שאכפת להם מהבריאות המשיכו לקרוא והגרילו כתבה נוספת שתעזור לכם לשמור על אורח חיים בריא!


Advertisements

לתשומת לבכם - מאמרי בריאות נועדו למטרת עיון בלבד ולא כתחליף לייעוץ רפואי.
הרשמה
עדכן אותי על
guest
0 תגובות
תגובות קודמות
תגובת חדשות תגובות עם לייקים
משוב בתוך הטקסט
צפה בכל התגובות