עקבו אחרינו - כדי לקבל את העדכונים והתכנים החדשים לפני כולם!

תאכלו 1 כפית של צ'יה ביום וזה מה שיקרה לגופכם

מקורו של השם צ'יה הוא מהמילה האצטקית ל- שומני, מה שמסביר היטב את אחד מהיתרונות שיש לצ'יה. הצ'יה עשירה מאוד בחומצות השומן אומגה-3, שהן סוג של שומן רב בלתי רווי חיוני מאוד.

זמן קריאה: 3 דקות
(צילום: shutterstock)
זרעי צ'יה
שינוי גודל טקסט

זרעי הצ'יה היו מזון הבסיס של האצטקים, הם אהבו אותם גם בשל היכולת שלהם לחזק את כוח הסיבולת של הגוף.

קל מאוד לבלבל בין חומצות השומן אומגה- 6 ואומגה- 3. חומצות השומן אומגה- 3 הן סוג של שומן שלא קל למצוא אותו. תוכלו למצוא אותן בשמן דגים, בזרעי קיווי, בזרעי פשתן, בזרעי צ'יה, באגוזי מלך, בסוגי אצות כמו נורי ועוד כמה.

כאשר מהצד השני חומצות השומן אומגה- 6 נמצאות כמעט בכל מזון, כולל אגוזים, שמני ירקות בכבישה קרה, אבוקדו וכו'. ככל שחומצות השומן אומגה-6 חשובות לבריאותנו, האיזון בין אומגה- 3 לאומגה- 6 חשוב מאוד.

מכיוון שקל מאוד לצרוך הרבה אומגה- 6, גם קל מאוד להגיע למצב שבו אתם מוצאים עצמכם צורכים כמות בלתי מאוזנת של שני סוגי החומצות הללו, אשר ידוע זה מכבר שהן שומנים חיוניים.

באשר לכמות האומגה- 3 במגוון הזרעים והשמנים, זרעי הצ'יה מכילים את הכמות הגבוהה ביותר, ממש מעל זרעי קיווי, פרילה (perilla- צמח בעל תכונות מרפאות שמקורו באסיה והוא משתייך למשפחת המנטה) וזרעי פשתן.

עוזרים לעיכול

זרעי הצ'יה מכילים רמות גבוהות של סיבים, קרוב ל- 11 גרם סיבים ביחס ל- 25.35 גרם צ'יה. מנה אחת מספקת לגופכם את מינון הסיבים היומי המומלץ.

בשל היותם עשירים בסיבים תזונתיים, זרעי הצ'יה מועילים מאוד לסדירות המעיים. תכולה גבוהה של סיבים גם תגרום לכם לתחושת שובע מהירה יותר, מכיוון שהם סופגים כמות גבוהה של מים ומתרחבים לאלתר בקיבה, כאשר אתם אוכלים אותם.

פעולה זו הוכחה במחקרים רבים כמרסנת את הרעב וכמדכאה את התיאבון, מה שעוזר להורדה במשקל. כאשר אתם אוכלים אותם, זרעי הצ'יה יוצרים חומר טבעי דמוי ג'לטין בקיבה שלכם. חומר זה ההופך לדמוי ג'ל, נע בתוך גופכם ומנקה אותו תוך כדי תנועה.

חומר דמוי ג'ל זה, נוצר בשל הסיבים המסיסים שיש בצ'יה והוא פועל כפרוביוטי, המעודד את שגשוגם של החיידקים הפרוביוטיים במעיים.

מחזקים את בריאות הלב

לזרעי הצ'יה יש את היכולת לרפא את הלב, למצב שהלב היה בו לפני הדלקתיות, להסדיר את הכולסטרול ולהוריד את לחץ הדם וזה מה שהופך אותם למצרך חשוב לבריאות הלב.

בנוסף לכך, בשל היכולת של הצ'יה לרפא את המצב של העקה החימצונית, יורד הסיכון של צורכי הצ'יה על בסיס יומי, לפתח טרשת עורקים.

זרעי הצ'יה גם עשירים בחומצה לינולאית, חומצת שומן שעוזרת לגוף לספוג את הויטמינים החיוניים השומניים A, D, E ו- K. זרעים קטנים ונהדרים אלה, מכילים יותר אומגה- 3 מדג סלמון.

כאשר ישנה דלקת בגוף, נוצר לחץ על כלי הדם וזה עלול לגרום למחלות לב. לכן בעזרת אכילת צ'יה, אתם יכולים להמריץ ולהגן על לבכם, בעיקר הודות לאומגה- 3.

הפרופיל התזונתי של זרעי הצ'יה

הסיבה שזרעי הצ'יה כל כך מועילים, היא בשל העובדה שהם עשירים בסיבים, בחומצות השומן אומגה- 3, חלבון, ויטמינים ומינרלים.

במנה 1 של 28 גרם (2 כפות לערך) של זרעי צ'יה יש:

  • 12.3 גרם פחמימות
  • 4.4 גרם חלבון
  • 8.6 גרם שומן (כדוגמת אומגה- 3 ואומגה- 6)
  • 10.6 גרם סיבים
  • 0.6 מיליגרם מנגן (30% מהמינון היומי המומלץ)
  • 265 מיליגרם זרחן (27% מהצריכה היומית המומלצת)
  • 177 מיליגרם סידן (18% מהצריכה היומית המומלצת)
  • 1 מיליגרם אבץ (7% מהצריכה היומית המומלצת)
  • 0.1 מיליגרם נחושת (3% מהצריכה היומית המומלצת)
  • 44.8 מיליגרם אשלגן (1% מהמינון היומי המומלץ)

בנוסף לכל התכולה המדהימה הנ"ל שלהם, זרעי הצ'יה מכילים גם את חומצות השומן החיוניות אלפא- לינולאית, לינולאית, מוצין, סטרונציום, את הויטמינים  A, E ,B ו- D.

תכולת המינרלים של הצ'יה מכילה גם גופרית, ברזל, יוד, מגנזיום, ניאצין ותיאמין ולא פחות חשוב, זרעי הצ'יה הם מקור עשיר מאוד של נוגדי חמצון.

כך אוכלים את זרעי הצ'יה

אתם יכולים לטחון את הצ'יה, לאחר ששטפתם אותם היטב ולהוסיף את האבקה לכל מאכל לא מבושל שאתם אוכלים, החל מסלט ועד שייק. אתם גם יכולים להנביט את הצ'יה באותה דרך שבה אתם מנביטים את האלפלפא.

אחרי שתאכלו פעם אחת, לא תרצו פיצה אחרת: מתכון לפיצה ביתית טעימה וקלה להכנה מכרובית וזרעי צ'יה

אם הגעתם עד כאן, סימן שאתם אנשים רציניים שאכפת להם מהבריאות המשיכו לקרוא והגרילו כתבה נוספת שתעזור לכם לשמור על אורח חיים בריא!



לתשומת לבכם - מאמרי בריאות נועדו למטרת עיון בלבד ולא כתחליף לייעוץ רפואי.
הרשמה
עדכן אותי על
guest
0 תגובות
תגובות קודמות
תגובת חדשות תגובות עם לייקים
משוב בתוך הטקסט
צפה בכל התגובות