בשנת 2009 בוצע מחקר מבוקר בתאילנד שפורסם בכתב העת 'רפואה אלטרנטיבית ומשלימה', שבחן את ההשפעה של תמצית כורכום המכילה את התרכובת כורכומין על אנשים שסובלים מדלקת ניוונית של הברך.
ניסוי תאילנדי זה הגיע למסקנות שתרכובת הכורכומין עוזרת יותר מאשר התרופה איבופרופן והיא גם נטולת תופעות לוואי.
בשנת 2013 בוצע מחקר נוסף על צמח, בהשוואה למשככי כאבים נפוצים והפעם הם חקרו את זרעי השומשום.
טיילנול הוא משכך כאבים נפוץ ואין צורך במרשם כדי לרכוש אותו ושמו הנוסף המוכר הוא פנאדול. השם הלא מסחרי שהיה בשימוש בארה"ב הוא אצטמינופין, בזמן שבשם פרצטמול משתמשים בכל רחבי העולם.
מכך כאבים רב שמות זה, מסווג כמשכך כאבים קל, אולם במקרים מסוימים אפילו מינון קטן יכול לגרום למוות. תופעות לוואי אחרות תועדו הן נעות בין נזק לכבד ועד אסטמה.
אמנם תופעות הלוואי לרוב מופיעות כאשר ישנה חריגה מהמינון המומלץ, חשוב מאוד שתהיו מודעים לרעילות של תרופה זו.
השומשום הוא אחד מהצמחים המטופחים והעתיקים ביותר. ישנם אזכורים של השומשום בכתבים העתיקים המצריים כצמח מרפא עצמתי מאוד ועושים בו שימוש כבר למעלה מ-5000 שנים להפקת טעמים ושמנים מזינים.
הם מגיעים במגוון צבעים בהתאם לזן שלהם, הצבעים כוללים לבן, צהוב, שחור ואדום.
המחקר על שומשום ואוסטאוארתריטיס
קבוצת חוקרים מאוניברסיטת טבריז שבאיראן החליטו לחקור את השפעות זרעי השומשום (Sesamum indicum L) על תסמיני דלקת מפרקים ניוונית של הברך, הכוללים כאב, נפיחות, אובדן תנועה ושינויים בצורת המפרקים.
הניסוי כלל 50 משתתפים הסובלים מאוסטאוארתריטיס והם חולקו לשתי קבוצות. קבוצת הבקרה קיבלה את הטיפול הרגיל המורכב מ-500 מ"ג של טיילנול, יחד עם 500 מ"ג של גלוקוזאמין.
במקביל לקבוצת הבקרה, קבוצת השומשום המונה 25 חולים, קיבלה 40 גרם של זרעי שומשום ליום, בנוסף לטיפול התרופתי הרגיל.
תוצאות המחקר הראו:
המחקר ארך חודשיים ובתום הניסוי החוקרים עשו השוואה ברגישות הכאב, בין שתי הקבוצות. לקבוצה שקיבלה את השומשום, היה פחות כאב בצורה משמעותית, בהשוואה לעמיתיהם מקבוצת הבקרה.
שאלון והזמן נגמר הולכים למבחן (A questionnaire and the Timed Up and Go test- זה הוא מבחן פשוט שמשתמשים בו כדי להעריך את יכולת התנועה של אדם והוא מצריך שיווי משקל סטטי ודינמי) אך שתי הקבוצות לא היו שונות זו מזו, בצורה משמעותית בשני המדדים.
מסקנות המחקר:
תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת הבינלאומי של 'מחלות ראומטיות (פרקים)' באוקטובר 2013. אף על פי שניסוי זה נחשב לניסוי קטן, החוקרים המליצו שזרעי שומשום ישמשו כטיפול משלים ל- OA בברך.
הבה נשים דגש על העובדה שעל פי המחקר זרעי השומשום יכולים לשפר מאוד את היתרונות של השימוש בתרופות המרשם, אך המחקר לא בחן את זרעי השומשום כתחליף מלא לטיפול ב- OA.
ולמרות זאת, התוצאות מעודדות מאוד מכיוון שאתם יכולים להעצים מאוד את היתרונות של תרופות המרשם ע"י אכילה יום יומית של שומשום.
אז בעצם, מה זה אומר: 40 גרם של זרעי שומשום
בכף אחת של שומשום יש בערך 9 גרם, אז בערך 4 כפות של שומשום ליום, משתווה למינון שניתן במחקר. תזכרו שעליכם לטחון את זרעי השומשום, מכיוון שאם לא כן, הם בקושי מתעכלים בגוף כשהם שלמים ואתם לא תהנו משלל סגולותיהם.
על מנת לקבל את מירב הסגולות הבריאותיות, כדאי לכם לקנות זרעי שומשום גולמיים ואורגנים.
תטחנו לעצמכם בכל יום את הזרעים הטריים במטחנת תבלינים, מטחנת קפה או עם עלי ומכתש ותיהנו משפע השפעותיהם הטבעיות והטובות על הלב, על מחזור הדם, מונעות הסרטן ומשפרות מצב הרוח.