שיבולת שועל מטפלת במס' מחלות כולל בעיות בעור, הפרעות במעיים, בעיות בעצבים, בעיות ברחם וכו'.
1/2 כוס שיבולת שועל מכילה 13 גרם חלבון. בעוד שרבע כוס של שיבולת שועל, נותנת לגופכם כמעט 100% מהצריכה היומית של מנגן (מינרל נוגד חמצון הדרוש לפעילות תקינה של המוח, לייצור עור תקין, לבניית עצמות וסחוס, נוגד חמצון חזק מאוד וכו').
בנוסף על כך, שיבולת שועל עשירה מאוד בנוגדי חמצון הכוללים טוקוטריאנולים (4 ממרכיביו של ויטמין E מהטבע), ויטמין E, חומצות פנוליות וחומצה פיטית.
השיבולת שועל מכילה גם ויטמין B1, ביוטין (B7), נחושת, זרחן, מוליבדנום (molybdenum- מינרל קורט החיוני לאדם וליונקים אחרים) ומגנזיום, בנוסף לפיטונוטריאנטים (ישנם אלפים כאלה והם נותנים לצמחים את צבעם ואת הטעם, חלקם מנטרלים חומרים סרטניים, חלקם מוציאים את החומרים המסרטנים מהגוף, חלקם מתפקדים כנוגדי חמצון ועוד).
13 השינויים שתראו ותרגישו בגופכם מאכילה יום יומית של שיבולת שועל
1. תרגישו שבעים לזמן ארוך יותר
אכילה יומית של שיבולת שועל מונעת השמנת יתר ועלייה במשקל, מכיוון שיש לה את היכולת להשאיר אתכם שבעים לזמן ארוך יותר ולמנוע את התשוקה לאוכל. בשל תכולת הסיבים העשירה שיש לה.
2. תרגישו יותר אנרגטים
שיבולת שועל מעלה את רמות האנרגיה בגופכם בצורה משמעותית, כך שתרגישו מלאי מרץ וכוחות למשך כל שעות היום.
3. איזון הסוכר בדם
לכוס שיבולת שועל יש השפעה גליקמית נמוכה כאשר אוכלים אותה בבוקר, מכיוון שהיא לא מאפשרת צניחה או עלייה דרמטיות של רמות הסוכר בדם.
4. פחות קלוריות
שיבולת שועל תעזור לכם להפחית את סך כל צריכת הקלוריות היומית ב-81%. התבצע מחקר שהשווה בין ארוחת בוקר עם ערך גליקמי גבוה לעומת ארוחת בוקר עם ערך גליקמי נמוך ועל צריכת הקלוריות מאוחר יותר באותו יום.
התברר ששיבולת שועל בעלת יכולת למנוע מאנשים צריכת יתר של קלוריות, בארוחות מאוחרות יותר.
5. מפחיתה כולסטרול.
6. מורידה את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
7. מפחיתה את הסיכון של אי ספיקת לב.
8. מחזקת את מערכת החיסון.
9. שולטת ברמות הסוכר בדם ומונעת סכרת מסוג 2.
10. מונעת סרטן
בשל תכולת הסיבים ונוגדי החמצון העשירה שלה.
11. דגנים מלאים מגינים מפני אסטמת ילדות.
12. חלופה מצוינת
שיבולת שועל מהווה חלופה מושלמת לאנשים עם מחלת צליאק ולאנשים הנמנעים מגלוטן, מכיוון שהיא נטולת גלוטן לחלוטין.
13. מאריכה את תוחלת החיים.
אם נעיף מבט לרגע על כל הדיאטות למיניהן עם תכולת הקלוריות והשומנים הנמוכה, הן לא גורמות לתחושת שובע אלא רק גומרות ליותר רעב והן מגבירות את ההשתוקקות לדברי מתיקה.
כשמהצד השני, שיבול שועל גורמת לתחושת שובע לזמן ארוך יותר וכך עוזרת לכם לאכול פחות במהלך היום. התוצאה תהיה ירידה במשקל וירידה בכמות השומנים העקשניים הנאגרים בגופכם.
5 הדרכים השונות של עיבוד שיבולת שועל
ישנם סוגים של דגנים ומאכלים שונים שמעולם לא הסבירו לנו את התהליך שהם עוברים, מהשדה ועד אלינו לצלחת. אנחנו בטוחים שאתם סקרנים לדעת, מה התהליך שעוברת שיבולת השועל מהשדה ועד אליכם לבית.
1. גריסים
גרגרים לא שטוחים, שנהדרים לארוחת הבוקר או למילוי ירקות למשל.
2. נחתכת ע"י סכיני פלדה
לאחר הקציר, נלקחת שיבולת השועל למפעל שבו הגרגרים עוברים תהליך של חיתוך ע"י סכיני פלדה, החותכים אותם לפיסות הדקות שאנו מכירים. כך נוצר המרקם הצפוף והלעיס.
3. אידוי
פעם היו משטחים את גרגירי השיבולת ע"י אידוי וגלגול.
4. בישול מהיר
עוברות עיבוד כמו שיבולת השועל של פעם, אך הן עוברות גם חיתוך דק לפני האידוי.
5. סובין
זו השכבה החיצונית של שיבולת השועל.
כל אחת מ-5 האפשרויות האלה, יכולה להיות הארוחה המושלמת והמועדפת עליכם. אך ככל שהארוחות שלכם פחות מעובדות, כך ערכן התזונתי גבוה יותר. עדיף לכם לבחור בשיבולת שועל הנחתכת ע"י סכיני הפלדה ללא אידוי וכמובן עדיף שתהיה אורגנית.
אתם יכולים לבחור לאכול שיבולת שועל בצורתה המקורית- גרגירים, בכל ארוחה. למשל תוכלו למצוא מתכון של קינואה ולשים במקומה גרגירי שיבולת שועל.
בנוגע לתהייה האם שיבולת שועל מכילה גלוטן או לא
שיבולת שועל אינה מכילה גלוטן מעצם היותה. אך היא מכילה אבנין שהוא חלבון דמוי גליאדין (זהו החומר הפעיל בגלוטן) ש- 15% מתוך 1% האנשים בעולם הרגישים לגלוטן, רגישים גם לחלבון זה.
אמנם שיבולת שועל נטולת גלוטן, אך כאשר מגדלים אותה ליד שדות של חיטה, שיפון ושעורה, עלול להיות חשש מהכלה של גלוטן. נכון להיום, ישנה שיבולת שועל המגודלת בשדות המרוחקים משדות החיטה, השיפון והשעורה ומצוין עליה שאיננה מכילה גלוטן.
במקביל לכך, גם העיבוד שהיא עוברת הוא על פס ייצור נפרד מהחיטה, השעורה והשיפון בצורה כזו, שלא נוצר שום מגע ביניהם. במחקרים שנעשו בשנים האחרונות הוכח כי שיבולת שועל סבילה בהחלט אצל מבוגרים וילדים חולי צליאק.
משרד הבריאות וארגון הצליאק הקנדיים הגיעו למסקנה כי רוב חולי הצליאק יכולים לסבול כמויות מתונות של שיבולת שועל טהורה, במקביל לבדיקות המוודאות את רמת הסבילות האישית שלהם, ע"י הרופא המטפל.
במידה ומצאתם שיבולת שועל שמצוין עליה במפורש שהיא נטולת גלוטן ואתם בכל זאת חוששים, תתחילו עם כף אחת ביום ותבחנו את הרגשתכם, האם אתם חשים כאבי בטן, אתם מרגישים טוב יותר או רע יותר?
אם אתם מרגישים טוב או טוב יותר, אחרי שבועיים של כף אחת ביום, תעלו לשתי כפות וכן הלאה. אם אתם חשים רע או כאבי בטן, תבקשו מהרופא שלכם לבדוק אם זה קשור לשיבולת השועל או לשינוי תזונתי אחר שביצעתם נכון לאותו זמן.