עקבו אחרינו - כדי לקבל את העדכונים והתכנים החדשים לפני כולם!

10 סימנים לכך שאתם אוכלים יותר מידי סוכר

כל מיני מחלות הקשורות לסוכר נמצאות כרגע במגמת עלייה ברחבי העולם, סוכרת, בעיות בלב ובכלי הדם, סרטן ואפילו עייפות בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), הן רק חלק מהמחלות הכרוניות הקשות, הנגרמות כתוצאה מאכילת יתר של הרעל הלבן והמתוק הזה.

זמן קריאה: 4 דקות
אילוסטרציה: (shutterstock)
צריכת סוכר
שינוי גודל טקסט

אנשים רבים מבינים שהם מכורים לסוכר, כשהם מוצאים עצמם במהלך היום משתוקקים למשהו מתוק ומנחם שיעלה להם קצת את מצב הרוח. תשאלו את עצמכם לרגע, האם אתם מכורים לסוכר? האם אתם אוכלים יותר מידי סוכר במהלך היום?

1. עייפות ומחסור באנרגיה

תחושה מתמדת של עייפות או תשישות, היא אחד מהסימנים הגדולים ביותר שאתם אוכלים יותר מידי סוכר ביום יום.

אמנם מאכלים בעלי כמות גבוהה של סוכר יכולים לתת לכם דחיפה של פחמימות ולגרום לכם לתחושה זמנית של אנרגיה גבוהה, אך הקריסה שמגיעה לאחר מכן מפחידה.

אם אתם מרגישים עייפים כל הזמן, זה עלול להיות סימן לכך שהגיע הזמן שתבחנו את התזונה שלכם ותשימו לב אם אתם אוכלים או שותים יותר מידי סוכר.

כמובן שיכולות להיות סיבות אחרות שבגללן אתם חשים עייפים, כמו למשל תזונה לקויה בויטמינים ומינרלים ושמנים בריאים, שינה לא טובה, רעלים בגוף וכו'.

2. השתוקקות לסוכר או פחמימות

אם אתם מוצאים את עצמכם משתוקקים לטעמם המתוק של חטיפים מתוקים על בסיס יומי, ישנו סיכוי שהפכתם להיות מכורים לסוכר.

אכילת סוכר יכולה לגרום לתגובת שרשרת של השתוקקות למתוק, מכיוון שזה ממכר מתוק כל כך. אם אתם שומעים את הפחמימות קוראות בשמכם בכל דבר שאתם עושים, אתם כנראה נמצאים בליבה של התמכרות עמוקה לסוכר.

3. הצטננות או שפעת לעתים תכופות

אם אתם שמים לב לכך שאתם חולים לעתים קרובות יותר ממה שאתם רגילים, זה יכול להיות בגלל שיש לכם עודף סוכר בדם.

אם נדמה שכל וירוס שעובר בסביבתכם מוצא אתכם וגורם לכם להיות חולים, זה יכול להיות בשל החשק שיש לכם לחטיפים מתוקים.

אכילת יתר של סוכר מחלישה את מערכת החיסון שלכם וגורמת ליכולת הטבעית של גופכם להילחם בהתקררויות, בוירוסים של שפעת ואפילו במחלות כרוניות, להיות חלשה מכפי שהיא יכולה להיות כאשר אתם נמנעים ממאכלים עם תוספות סוכר.

4. חרדה או דיכאון

בדיוק כפי שאכילת יתר של סוכר גורמת לגופכם לקרוס, היא יכולה לגרום גם לקריסה רגשית.

מהרגע שבו ההשפעות של העלייה באנרגיה שגורם לכם הסוכר נעלמת, העייפות הגופנית מהקריסה של הסוכר יכולה להיות מלווה בעייפות פסיכולוגית.

אנשים המכורים לסוכר עלולים לחוות רגשות הקשורים לדיכאון כמו רַדֶמֶת, עצבות ונסיגה חברתית. רגשות של חרדה כמו עצבנות, הרגשה של אבדון מתקרב ודאגנות תמידית, יכולים להוות גם הם סימן לכך שעליכם להסדיר את תזונת הסוכר שלכם.

5. בעיות בעור וברגליים

לסוכר יש השפעה דלקתית על הגוף שלנו כאשר אנו אוכלים או שותים אותו, לכן הוא עלול לגרום לבעיות עור דלקתיות. אם אתם סובלים מ- אקנה, רוזציאה, אקזמה ואפילו משמנוניות יתר או יובש, יכול להיות שסוכר הוא הסיבה לכך.

ישנם אנשים ברחבי העולם שגילו שהוצאת הסוכר מהתזונה שלהם, משפרת בצורה ניכרת את בעיות העור שלהם וכמובן גם את בריאותם הכללית.

על פי דר' שרי גרין, שהיא פודיאטרית (podiatrist- ענף של רפואה העוסק באיבחון, לימוד וטיפול בבעיות רפואיות של הקרסול וכל הרגל) מהעיר ניו יורק, לסוכר יש גם השפעות דלקתיות על כפות רגליכם.

דלקתיות זו יכולה להופיע על רגליכם כ- 'דלקת החיתולית הפלנטרית' (plantar fasciitis- כאבים חזקים היוצרים מגבלה בסביבת העקב), הגורמת לכאבים ברצועת הרקמה העבה הנמצאת לרוחב תחתית כף הרגל, העקב, או במקום אחר בכפות רגליכם.

6. בעיות במשקל

גוף האדם מורכב בצורה כזו שהוא יכול לאחסן כמות מוגבלת של סוכר. כאשר הגוף מלא בסוכר והסוכר ממשיך להגיע, הקלוריות של הסוכר מסיימות את דרכן ע"י המרתן לשומן המאוחסן בגוף.

מצב זה יכול להוביל במהירות לבעיות במשקל כמו השמנת יתר, בעיות משקל נושאות בחובן סיכון לבעיות בריאותיות כמו כולסטרול גבוה בדם, בעיות לב, דום נשימה בשינה ועוד.

7. לחץ דם גבוה

בעיות בלחץ הדם אולי לא יגרמו דווקא בשל הנתרן שבתזונה שלכם, אלא דווקא בגלל הסוכר שבתזונה שלכם.

במחקר שבוצע ב- 2010 ע"י חוקרים מאוניברסיטת קולורדו שבדנוור, למעלה מ-4,500 אנשים בוגרים השתתפו במחקר והנתונים שנאספו הראו שישנו קשר בין לחץ דם גבוה לבין אכילת יתר של סוכר.

לכן, אם יש לכם לחץ דם גבוה, אל תמהרו להאשים את המלחייה בלבד, תבדקו גם את כמויות הסוכר שאתם אוכלים ביום.

8. בעיות בשיניים

כולנו כבר יודעים שסוכר לא טוב לשיניים שלנו וזו האמת. אם אתם ממשיכים למצוא עצמכם על כיסאו של רופא השיניים בשל חורים הדורשים סתימות ותעלות שורש, יכול להיות שזה הסוכר שאתם אוכלים הגורם לכל הבעיות האלה.

הסוכר בדרך כלל מגיע לפינות הנסתרות ולסדקים שבשיניים שלכם, במקומות שבהם הוא יכול לגרום לריקבון של אמייל השן ולהסתנן לתוך השיניים עצמן וכך לגרום לבעיות כואבות בשיניים.

9. סוכרת

אכילת יותר מידי סוכר או מאכלים עתירים בסוכר, יכולה לגרום לעלייה במשקל ועלייה במשקל יכולה להעלות את הסיכון שלכם לפיתוח סוכרת מסוג 2.

גם אם מעולם לא אובחנתם כחולי סוכרת, אנשים רבים הם 'טרום סוכרתיים' ואין להם מושג על כך.

אם אתם מוצאים את עצמכם רעבים או צמאים כל הזמן, למרות הארוחות הקבועות ושתיית המים ואתם מרגישים סמוקים לאחר אכילת דברי מתיקה או עייפים להחריד אם אתם מדלגים על ארוחה, כדאי לכם לדבר עם הרופא שלכם על הסיכונים שלכם לסוכרת.

10. בעיות לב

לתזונה עתירה בסוכר יש את היכולת ליצור נזקים ללב.

במחקר שהתבצע על חולדות באוניברסיטת 'קייס ווסטרן ריזרב' שבקליבלנד אוהיו, תזונה עתירת סוכרים התגלתה כמזרזת מוות וכמגבירה את הסיכון לבעיות לב, יותר מתזונה עתירת פרוקטוז (סירופ תירס), עתירת שומנים או עתירת עמילנים.

את הממצאים האלה לא ניתן ליישם במדויק על בני אדם, מכיוון שמושאי המחקר היו מכרסמים, אולם מכיוון שמנות גבוהות של סוכר מעלות את הסיכון לפיתוח מחלות שיש להן השפעה שלילית על בריאות הלב בבני אדם, זו לא הסקת מסקנות רחוקה מהמציאות.

כיצד אתם יכולים להביס את ההתמכרות לסוכר

תפחיתו את כמויות הסוכר המזוקק ושל הפחמימות הפשוטות בהדרגה, כל יום תוותרו על חטיף אחד או על כוס משקה מתוק או על פחמימה פשוטה אחת. כל יום תוותרו על משהו אחד ובמקומו תאכלו גזר טרי או פרי מתוק.

כשאתם מתחילים לבחון מקרוב את האוכל שאתם אוכלים ואתם מוצאים שסוכר נמצא כחלק מהמרכיבים שלהם, זה סימן שהגיע הזמן שלכם לטהר את עצמכם מעודפי הסוכר.

מאכלים רבים ובריאים כמו פירות ובטטה, הם בעלי מתיקות טבעית והחל מהרגע שבו אתם מוציאים מחייכם את הסוכר המעובד כמו ממתקים ומשקאות קלים, בלוטות הטעם שלכם יוכלו להעריך את הרמות הבריאות של המתיקות אפילו עוד יותר.

אז קדימה, אל תחכו יותר מידי, תתחילו את תהליך הניקוי של גופכם ושל תזונתכם מהסוכרים המעובדים ותיהנו מטעמים חדשים ובריאים יותר.

אם הגעתם עד כאן, סימן שאתם אנשים רציניים שאכפת להם מהבריאות המשיכו לקרוא והגרילו כתבה נוספת שתעזור לכם לשמור על אורח חיים בריא!



לתשומת לבכם - מאמרי בריאות נועדו למטרת עיון בלבד ולא כתחליף לייעוץ רפואי.
הרשמה
עדכן אותי על
guest
0 תגובות
תגובות קודמות
תגובת חדשות תגובות עם לייקים
משוב בתוך הטקסט
צפה בכל התגובות